U bekijkt het archief van 2015-2016Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC MEER - K. BRECHT SK (speeldag 7 op 28-02-2016)

Wedstrijd : KFC Meer – K. Brecht S.K.

Datum / uur : 28 februari 2016 @ 09:30 uur

Verslag

U17 als co-leider de terugronde in

De laatste zondag van februari stond de laatste wedstrijd van de heenronde in de voorjaarscompetitie geprogrammeerd. Met de komst van Brecht, en het feit dat onze jongens tot nog toe al hun wedstrijden winnend wisten af te sluiten, stond KFC een regelrechte strijd om de eerste plaats in de rangschikking te wachten.

Het was koud doch mooi helder aan de John Lijsenstraat en het veld lag er al bij al netjes bij.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of onze jongens keken reeds tegen een achterstand aan, de eerste doorbraak van Brecht in minuut 3’ was immers meteen raak : 0 – 1.

Deze vroege opdoffer schudde onze jongens echter wel wakker want kort erna wisten ze reeds een tweetal kansen te creëren. Het werd bovendien al snel duidelijk dat hier de twee beste ploegen van de reeks tegenover elkaar stonden. Het getoonde spel was behoorlijk tot goed en het beloofde een spannende tweestrijd te worden.

In minuut 13’ kwam Brecht voor een tweede keer gevaarlijk dicht bij doel doen een schot vanuit de 2e lijn werd gelost en net over de Meerse goal belande.

Een minuut later was het weer geel / zwart dat zijn kans waagde, een voorzet komende van Seb vanop rechts werd in volley aangenomen door Cas doch de bal vloog net voorlangs naast.

In minuut 15’ lukte het onze jongens dan toch toen Stef kon doorbreken en een voorzet bij Rob dropte, Rob nam puik aan en kon met een strak schot op doel de gelijkmaker scoren : 1 – 1.

Het evenwicht was daarmee hersteld en beide ploegen konden op zoek naar een volgend doelpunt om de wedstrijd weer in hun voordeel te doen kantelen. In minuut 25’ werd een Brechtse aanval foutief gestopt binnen de Meerse ‘16’ en de bal werd door scheidsrechter Braspenning terecht op de stip gelegd. Een nochtans mooi getrapte strafschop werd echter nog mooier gestopt door Pim waardoor de gelijke stand op de borden bleef staan.

Voor rust werden nog een aantal mooie combinaties opgebouwd doch er werd niet meer gescoord.

De tweede helft was nog maar net op gang gefloten of Stef wordt mooi gelanceerd op rechts, Stef speelt Rob aan die op zijn beurt Cas vrij ziet staan in de Brechtse ‘16’. Wat als een goedbedoelde voorzet was voorzien draaide echter uit op een mooie lobbal over de Brechtse keeper : 2 – 1.

Brecht moest vol aan de bak om de meubelen nog te redden. De druk van de tegenstander werd geleidelijk opgevoerd en het was bang afwachten of de KFC defensie in staat was dit nog tot het einde vol te houden. Niettegenstaande het sterke verdedigende spel van Meer was het in minuut 63’ toch raak toen na een doorbraak van Brecht de bal hoog over Pim werd gespeeld en op die manier de bordjes terug gelijk werden gebracht : 2 – 2.

In minuut 71’ moest Pim zelfs nog sterk uit de hoek komen om de zo gevreesde achterstand voor onze jongens te vermijden.

De handen van de reporter van dit verslag waren bovendien danig afgekoeld op dat moment dat schrijven alsmaar moeilijker werd ().

Na 2x 40’ spelen maakte scheidsrechter Braspenning er een einde aan waardoor de strijd om de eerste plaats onbeslist bleef. Met een 10 op 12 uit de heenronde vatten onze scholieren als co-leider (d.i. samen met Brecht) de terugronde aan.

De terugronde die volgende week start met een volgende thuiswedstrijd tegen KFC Zwarte Leeuw, laatste in de rangschikking. Het beloven aldus nog spannende weken te worden in de strijd om het kampioenschap waarin onze jongens hopelijk nog lang een hoofdrol mogen blijven spelen.