U bekijkt het archief van 2015-2016Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: VLIMMEREN - KFC MEER (speeldag 6 op 21-02-2016)

Wedstrijd : Vlimmeren – KFC Meer

Datum / uur : 21 februari 2016 @ 09:30 uur

Verslag

KFC Meer resoluut leider na knappe winst op Vlimmeren

Zondag 21 februari werd er eindelijk nog eens gevoetbald in onze jeugdreeksen. Na de winterstop bleek het gure weer meermaals roet in het eten te gooien waardoor onze jonge voetballers een aantal bijkomende weken inactief bleven. Voor onze scholieren stond afgelopen weekend de verplaatsing naar Vlimmeren op het programma. De laatste confrontatie met wit / zwart dateerde van Sinterklaas toen onze jongens met 1 – 0 de zak van Zwarte Piet in gingen. Tijd voor revanche dachten onze U17 nu de nieuwe competitie van start is gegaan.

Het regende miezer en er stond een stevige westenwind die het voetballen moeilijk maakte, de regen van de nacht voordien had echter geen negatief effect op het veld want dat bleek best bespeelbaar.

Het was wachten tot minuut 5’ toen Meer een eerste keer kon dreigen en de neus tot in de ‘16’ van de tegenstander kon steken. Vlimmeren reageerde hierom een minuut later door tot in de doelzone van Meer door te stoten.

Even opschudding in minuut 7’ toen scheidsrechter Hannes de gele kaart op zak liet na een fout van de Vlimmerse defensie, geen gele kaart doch ook geen ‘handje’ kon eraf van onze wit / zwarte collega’s ().

In de 21’ minuut lukte Rob erin de bal met de borst te controleren en met een hoog schot net onder lat te mikken. De Vlimmerse goallie werkte echter mooi weg waardoor de bordjes in evenwicht bleven.

In de 26’ minuut werd het wel heel warm voor het doel van Pim toen Vlimmeren na een perfecte counter nagenoeg alleen voor het Meerse doel verscheen en de 0 – 1 aan de voet had. Onbegrijpelijk echter hoe de bal nog naast het doel belandde. Twee minuten later volgde een volgende open kans voor de tegenstander, een kans die ook nu op een onbegrijpelijke manier op niks uitdraaide.

Vanuit de Meerse verdediging poogde Michiel in de 30’ minuut een schot vanuit de tweede lijn, een schot dat toch enigszins per verrassing richting Vlimmerse doelman vertrok die er ook behoorlijk moeite mee had.

In minuut 33’ doorbrak Meer via Daan Van Aperen de Vlimmerse defensie en kwam de bal via Daan bij Cas terecht die de doelman simpelweg omspeelde en de bal droogweg in doel kon doen belanden : 0 – 1. Meteen stond de ruststand op het bord waarna onze jongens zich gingen verwarmen in de kleedkamer.

Na 2 minuten in de tweede helft (minuut 42’) lukte Vlimmeren erin een eerste kans te ontwikkelen doch de bal werd over het Meerse doel geschoten.

In de 46’ minuut werd Hendrik zowaar verrast door zijn ploegmaats nadat hij de bal in de voet kreeg gespeeld. Aangezien de Vlimmerse defensie quasi roerloos bleef staan kon Hendrik de bal simpelweg in doel schieten en zo de voorsprong verder uitdiepen tot 0 – 2.

In de 52’ minuut brak Cas vanop links door richting Vlimmers doel. Cas kon aanleggen doch trapte naast de bal en aldus een levensgroot nieuw gat in de ozonlaag dat het leven in Vlimmeren de komende twintig jaar zal blijven beheersen… ().

Tien minuten later voert Vlimmeren de druk verder op en kwam meermaals doelman Pim bedreigen. Pim stond echter goed te keepen en behield op die manier de rust in de Meerse defensie. Zo wist Pim in minuut 66’ een Vlimmers schot mooi te keren met de voet en alzo de ‘0’ op het bord te vrijwaren.

Vlak voor affluiten kreeg Meer nog een laatste kans nadat een vrijschop door Roy getrapt tegen een Vlimmers been botste en net naast het doelkader in hoekschop kon worden gewerkt.

Scheidsrechter Hannes maakte na 80’ minuten een einde aan de wedstrijd die door onze jongens met 0 – 2 werd gewonnen. Weerom een mooie opsteker voor onze scholieren die in de nieuwe competitie een feilloos parcours neerzetten en volgende week thuis tegen Brecht strijden voor de alleenheerschappij in de rangschikking.