U bekijkt het archief van 2015-2016Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC MEER - VLIMMEREN (speeldag 13 op 17-04-2016)

Wedstrijd : KFC Meer – Vlimmeren

Datum / uur : 17 april 2016 @ 09:30 uur

Verslag

KFC Lost de voeling met de kop na derde verlies op rij

Voor de 4e keer dit seizoen stond vandaag een treffen tegen Vlimmeren op het programma. Onze jongens moesten reeds twee keer het onderspit delven tegen de zwart-witten doch het laatste duel, op de velden van Vlimmeren en toen nog onder de microfoon van de sluitingsprijs in Malle, wisten onze jongens winnend af te sluiten. Een zege vandaag was echter broodnodig wilde KFC nog enige aanspraak maken op een plaats in de top van de rangschikking. Kapitein Michiel moest noodgedwongen aan de kant blijven wegens blessure, om die reden werd weerom beroep gedaan op de diensten van onze U15 collega’s door Oliver door te schuiven naar de grotere jongens (bij deze een welgemeende en oprechte dankjulliewel voor de # keren dat de ploeg van Tom en Swa onze U17 heeft geholpen, als we eens iets terug kunnen doen…).

Meer startte heel gretig aan de wedstrijd van vandaag en het was Cas die al minuut 2’ de neus aan doel stak, zijn schot ging echter voorlangs. Kort daarop was het de tegenploeg die een eerste keer kwam dreigen en een eerste schot op Hendrik deed belanden.

Na een 10-tal minuten lukte het onze jongens om tot tweemaal toe een corner te versieren, de kansen die hieruit volgden bleken echter niet groot genoeg om een eerst doorbraak te forceren.

Op het kwartier was het zowaar een tweede keer heet voor het Meerse doel toen een voorzet via de kop nog net door Hendrik kon worden gekeerd.

Nog warmer werd het in minuut 19’ toen Vlimmeren doorbrak vanop links en de bal mooi voorlangs de rechteraanvaller kon bereiken, tot tweemaal toe haalde Hendrik alles uit de kast om zijn doel te vrijwaren, het was een mini-wonder dat de bordjes nadien nog steeds 0 – 0 aangaven.

Na aanvang van het tweede kwart kwam de thuisploeg meer opzetten. Het was in deze fase weerom Cas die sterk in de wedstrijd zat en duidelijk zijn stempel, en mogelijks ook een doelpunt, wou drukken op deze wedstrijd.

We kunnen het niet laten om toch ook weer de parade te vermelden die onze doelman Hendrik vandaag in petto had op een afstandsschot van te tegenploeg die in minuut 26’ recht op doel werd gelanceerd. Het wonder werd alsmaar groter dat onze jongens nog geen tegendoelpunt binnen hadden.

Voor de aandachtige lezer, tijdens minuut 32’ vliegt er een scholekster over het veld. De aandachtige lezer die mij als eerste een foto van deze vogel stuurt via koenvanleuven@gmail.com krijgt van de afgevaardigde een 5 GRATIS consumpties op de familiedag van 4 mei (;-)).

In minuut 34’ wist, weerom Hendrik, de schade te beperken door een schot mooi met een uitgestoken been weg te werken. Het was dan ook een spreekwoordelijke zucht van verluchting toen de scheidsrechter de rust aankondigde.

De tweede helft ging van start met een ware belegering van het Meerse doel. Meermaals moest de Meerse defensie in extremis handelen om de lang verwachte 0 – 1 te voorkomen.

In minuut 46’ was het dan zover toen een Vlimmerse voorzet vanop rechts door Hendrik niet volledig kon worden ingeschat en alzo een tweede aanvaller van Vlimmeren kon bereiken, deze laatste had de bal gewoon binnen te leggen en de achterstand was een feit.

Onze jongens waren werkelijk aangeslagen door deze tegenslag en Vlimmeren wist hiervan te profiteren. In de 48’ minuut werd een hoekschop na een mooie kopbal in doel gewerkt…, 0 – 2.

Onze U17 jongens bleken wel van slag in de periode die daarop volgde. Herhaaldelijke reddingen van Hendrik (minuut 53’ / minuut 54’) konden een verdere uitdieping van de score echter voorkomen.

Meer probeerde wel maar het lukte niet echt goed om kans te maken op de aansluitingstreffer. Zo lukte een mooi opgezette combinatie tussen Cas en Rob net niet waardoor onze jongens op een 0 – 2 achterstand bleven. Mooi werd het echter wel toen weerom Cas in minuut 69’ een bal, vanuit de rechterhoek richting winkelhaak schoot en deze ‘op z’n carambols’ terug het veld instuitte.

Het laatste wapenfeit was voor Vlimmeren toen 3 minuten voor affluiten de bal op de deklat wegketste en alzo de eindcijfers bleven wat ze waren : 0 – 2.

Een mooie en spannende wedstrijd die voor onze U17 echter de derde nederlaag op rij betekende. Volgende week wordt een punt gezet achter het voetbalseizoen met onze laatste uitwedstrijd bij de buren uit Brecht. Supporters, allen nog voor een laatste keer trouw op post.