U bekijkt het archief van 2015-2016Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC MEER - K. MERKSPLAS SK C (speeldag 3 op 19-09-2015)

Eindstand: KFC MEER 4 - 8 K. MERKSPLAS SK C

U11 meisjes : KFC Meer – Merksplas : 4-8

Vandaag moesten onze meiden de wei in tegen de jongens uit Merksplas. Voor aanvang van de partij werd ons ploegje op de gevoelige plaat vastgelegd door topfotograaf Peter maar het is te hopen dat de foto niet te hard “beneveld” zal zijn en er niet te veel gefotoshopt moet worden na het avondje NAC op vrijdagavond van onze Nederlandse vriend. De foto zal dra op de website van de KFC Meer verschijnen indien voor publicatie vatbaar.

Het eerste kwart werd al meteen duidelijk dat we met Merksplas geen simpele tegenstander voor de kiezen kregen. De geelzwarte jongens vlogen er dadelijk snel en stevig in en knutselden menig aanval in elkaar. Onze meiden stelden daar vooral werklust tegenover maar het was toch regelmatig alle hens aan dek om de aanvalsgolven af te weren. Merksplas kon hun overwicht omzetten in drie doelpunten en voor het overige haalde Hayley met veel kunde nog heel wat ballen uit haar doel. Onze meiden kwamen ook geregeld aan het doel van Merksplas via de alomtegenwoordige Kato maar vooralsnog werd het net niet gevonden. Ondanks de 0-3 tussenscore waren we toch tevreden wat we te zien kregen van onze meiden.

Het tweede kwart was wat mij betreft het beste wat onze meiden sinds lange tijd op de mat legden. Onze meiden speelden stuk voor stuk grandioos en drukten Merksplas op hun eigen helft terug. Kato was de hele eerste helft een gesel voor Merksplas op haar linkerflank en bereidde verschillende aanvallen voor of soms ging ze ook solo op wandel door de Merksplasse verdediging. Helaas was de afwerking steeds net niet na werkelijk enkele reuzekanzen voor vooral Kato. Toen onze meiden een werkelijk schitterende aanval in elkaar staken via verschillende stationnetjes (Kato, Moira, Nienke) was het uiteindelijk Kato die dik verdiend voor haar en de ploeg de ban wist te breken, 1-3. Onze meiden waren nu baas op het veld en Merksplas wist het even niet zo goed meer en toen Kato Nienke bediende scoorde Nienke de aansluitingstreffer, 2-3. Tussendoor had Merksplas ook zeker en vast kansen maar Hayley was werkelijk super vandaag en onze verdediging acteerde ook op zeer hoog niveau. In het slot kon Merksplas toch scoren na een hoekschop (die vaak een meter van de achterlijn werden gelegd en daardoor supergevaarlijk waren) en zo stond de ruststand van 2-4 op het bord maar we waren dik tevreden over het geleverde spelpijl en inzet.

Na de rust moesten Kato en Larissa helaas gaan filmen voor het kindertoneel en met ook nog een gekwetste Lore vandaag moesten we de tweede helft toch heel wat “schoon volk” missen. Toen ook Moira de strijd in het derde kwart moest staken (liesproblemen) zag het er helemaal penibel uit. Maar ook de vervangsters o.a. Fien en de nieuwkomers Kylie en Yasmin kweten zich voortreffelijk van hun taak en gaven alles wat ze in zich hadden. Merksplas liep eerst uit tot 2-5 maar onze meiden gaven niet op en Yasmin bracht de spanning toch weer terug 3-5. Daarna nam Merksplas het heft terug in handen maar onze meiden gaven werkelijk alles met een schitterende Hayley in het doel. Helaas kon zij niet verhinderen dat er met 3-7 (o.a. rechtstreeks ingedraaide hoekschop toen de bal wederom van op een meter van de achterlijn werd getrapt) een laatste keer even op adem kon worden gekomen.

In het vierde en laatste kwart kwam Moira toch terug tussen de lijnen en zij versierde al meteen een kans. En toen Yasmin Nienke bediende kon zij aan de eerste paal de bal in doel verlengen en was het 4-7. Een schitterende beloning voor heel de ploeg, werkelijk niemand viel uit de toon en vocht voor wat zij waard was. Het slotakkoord was voor de jongens van Merksplas en zo eindigde deze fel bevochten en sportieve wedstrijd in een 4-8 scoren voor de bezoekers, proficiat met jullie overwinning !

Zoals gezegd waren al onze 12 meiden vandaag top. Toch wederom een speciale vermelding voor doelvrouw Hayley die net als de voorbije weken grandioos was. We vragen ons toch af wat papa Frank en mama Tracy tegenwoordig  in haar eten draaien, wat een verschil met enkele weken geleden ….

Ook een vermelding voor laatste vrouw Hannah die week na week haar wedstrijd speelt en steeds plichtsbewust haar verdedigende taken schitterend uitvoert mede te danken aan haar formidabele opstelling en inzicht waardoor ze in vele gevallen de angel uit de aanval van de tegenstander haalt.

Onze heldinnen van vandaag : Hayley, Hannah, Sophie, Tooske, Jana, Larissa, Kato, Moira, Fien, Kylie, Nienke en Yasmin.

Na de wedstrijd was het ook leuk vertoeven en was de sfeer opperbest. Ook onze Nederlander was in zijn nopjes en toen hij een jonge plaatselijke schone met schoothond in zijn vizier kreeg merkte hij met fonkelende oogjes op dat hij toch liever een poesje heeft….(zo was zijn weekend toch nog goed na wederom een bedroevend avondje NAC) Toen T2 Liesbeth ook plotsklaps huiswaarts moest omdat ze zich ook een nieuw poesje heeft aangeschaft besloten we maar wijselijk om hier maar niet veel dieper op in te gaan….waar zou het ons anders toe leiden???

Volgende week gaan we trachten op het zelfde elan verder te gaan met de trip naar Oosthoven, vertrek om 9.45u aan de KFC Meer.