U bekijkt het archief van 2015-2016Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC MEER - GESTA (speeldag 2 op 12-09-2015)

Eindstand: KFC MEER 5 - 3 GESTA

Wegens het algemene forfait van Oosthoven C vroegen we aan de begeleiders van de meisjesploeg van GESTA (Galder) of zij vandaag niet met onze meisjes wilden sparren. Vorig seizoen was dit om uiteenlopende redenen niet mogelijk maar nu was het zaakje snel beklonken en onze meisjes keken dan ook reikhalzend uit om eindelijk eens tegen meisjes te kunnen voetballen.

Nadat Helmut Lotti en Lee Towers de Brabançonne en het Wilhelmus hadden gezongen kon deze interland België – Nederland op gang gefloten worden. De leeftijden van de meiden was ongeveer gelijkmatig verdeeld en ook enkele meiden kennen elkaar van op school wat het alleen maar leuker maakte. Op de koop toe is één van de trainers van GESTA meester Joeri van de Meerse basisschool dus was het zaak voor de Meerse meisjes om toch zeker en vast maandag met opgeheven hoofd meester Joeri onder ogen te kunnen komen.

De wedstrijd startte zeer gelijkopgaand met een licht Meers veldoverwicht. De Meerse girls kregen reeds enkele mogelijkheden maar deze werden eerst niet in een doelpunt omgezet. Ook GESTA bestookte regelmatig het Meerse doel maar hun pogingen gingen vooralsnog naast of over de kooi van doelvrouw Hayley. Toen Kato mooi Moira bediende kon onze Nederlandse meid de Belgen op voorsprong schieten, 1-0 na het eerste kwart.

In het begin van het tweede kwart kregen we aanvankelijk kans op kans maar o.a. Sophie, Moira en Fien konden deze niet verzilveren. Toen de bezoekende doelvrouw een lange bal trapte die over onze verdediging heen ging kon de bezoekende spits de gelijkmaker netten, 1-1. GESTA dacht, we gaan er op en erover en zij knalden de bal wederom mooi voorbij een kansloze Hayley en plaatsten alzo de 1-2 op het scorebord.  De Meerse meisjes lieten hun hoofd niet hangen en gingen terug in de aanval en Kato scoorde ei zo na de gelijkmaker maar haar schot ging nipt voorlangs. Even later lag de gelijkmaker dan toch in het net toen Larissa gepast aan de tweede paal opdook om een mooie Meerse aanval af te ronden en zo stond er een billijk gelijkspel op het bord bij de rust, 2-2 na een  sportieve en gelijkopgaande pot voetbal.

In het derde kwart namen onze meiden de draad meteen weer op en trokken we wederom ten aanval. GESTA posteerde hun sterkhouder Femke nu op het middenveld en we gaven onze Moira dan ook de opdracht om haar klasgenoot van geen vin te lossen want we beseften dat het Nederlandse gevaar vooral van Femke zou komen. Moira deed dit met verve en zij verdeelde ook nog mooi ons spel en was alomtegenwoordig. Toen Larissa een hoekschop mooi voor doel bracht was het Kato die haar uitstekende wedstrijd bekroonde met een doelpunt en stond de Meerse voorsprong weer op het bord, 3-2. GESTA wilde absoluut niet onder doen maar gelukkig voor ons vloog een kanonskogel van hen net over onze lat. Toen we wederom een hoekschop mochten trappen was het deze keer Nienke die de bal kon binnenfrommelen en stonden we 2 doelpunten voor, 4-2. We kregen nog verscheidene mogelijkheden maar waren soms niet accuraat of doortastend genoeg.  De spanning kwam weer helemaal terug toen GESTA er toch weer in slaagde om de aansluitingstreffer te scoren, 4-3 na het derde kwart.

Het laatste kwart zou beslissen wie deze interland in hun voordeel zou beslechten en onze meiden dachten, de aanval is de beste verdediging en trokken weer resoluut naar voren. Kato schoot wederom rakelings voorlangs en Nienke besloot nipt naast. Meester Joeri wou ook absoluut, en terecht, aan het langste eind trekken en gooide al zijn grote meiden in de strijd. Maar toen Kato een mooie solo uit haar sloffen toverde, kon zij de wedstrijd in ons voordeel doen uitdraaien en de 5-3 in het doel schieten. In het slot raakte Nienke nog eens de paal en zo eindigde deze enerverende en evenwichtige wedstrijd in een mooie 5-3 overwinning voor onze Meerse heldinnen !

Een  dikke pluim voor een zeer secure Hayley in doel. Dit is, net zoals vorige week trouwens, de Hayley die we iedere week willen zien. Ook onze verdediging met Hannah, Sophie, Tooske en gelegenheidsverdedigster Jana acteerde zeer sterk. Het middenveld deed ook hun duit in het zakje met stuk voor stuk een sterke Larissa, Moira, Fien en Kato en de spitsen Nienke en Yasmin werkten weer voorbeeldig. Deze deugddoende zege is ook wederom een mooie beloning voor het harde werk van onze twee trainsters !

Vandaag is dan ook gebleken dat je het meisjesvoetbal en jongensvoetbal onmogelijk met elkaar kunt vergelijken en dat dit eigenlijk twee verschillende sporttakken zijn en dus is het nogmaals bewezen dat onze meiden wekelijks in de competitie met de jongens eigenlijk steeds een ongelijke strijd moeten aangaan.

Ook een welgemeende dank je wel aan de meiden en entourage van GESTA voor deze zeer sportieve interland en misschien kunnen we later op het seizoen nog wel eens een terugwedstrijdje vastleggen zodat de Nederlandse meiden gepast revanche kunnen nemen en dan kunnen we misschien de Nederlandse regels volgen aangezien we vandaag speelden zoals onze meiden het gewoon zijn. (8 vs 8)

Een laatste dank je wel aan papa en mama Brosens, Minne en Jos, voor het openen van de kantine en de mensen van het hoofdbestuur om deze wedstrijd mogelijk te maken.