U bekijkt het archief van 2015-2016Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC MEER - KSK OOSTHOVEN B (speeldag 17 op 23-01-2016)

Eindstand: KFC MEER 6 - 2 KSK OOSTHOVEN B

U11 meisjes : KFC Meer – Oosthoven B : 6-2

Na een weekje verplichte rust moesten we vandaag de wei in tegen de jongens en één meisje (Elise) van Oosthoven. Deze tegenstander kan dit seizoen zo een beetje als ons zwarte beest beschouwd worden want in de vorige twee confrontaties moesten we telkens het onderspit delven (7-4 en 7-3) en telkens hadden we toen het gevoel dat er meer inzat.

Net zoals twee weken geleden tegen Flandria speelden onze meiden een zeer goede en fluxe eerste helft met vooral een eerste kwartier om u tegen te zeggen. Ons overwicht vertaalde zich in een eerste doelpunt toen Moira de paal viseerde maar onze spits Nienke goed gevolgd was om ons op voorsprong te schieten, 1-0. Toen even later Nienke de hele verdediging achter zich liet met een persoonlijke actie was de 2-0 ook een feit. Ook Oosthoven prikte geregeld tegen maar onze verdediging voerde hun opdrachten perfect uit, één van deze taken was o.a. het neutraliseren van hun goede spits Elise en dat deed Hannah met hulp van haar medeverdedigsters met verve. Ook doelvrouw Hayley, we vallen misschien wel in herhaling, stond weer met veel vertrouwen te keepen en klemde menige poging van Oosthoven klemvast ! Echt klasse !

Even later leverde Nienke een mooie assist af aan Kato die zo ook haar wekelijkse doelpunt kon scoren, 3-0. En of dit nog niet genoeg was deed Nienke er nog eentje bij, 4-0 na het eerste kwart en we hadden onze meiden niet veel te zeggen dan alleen een dikke bravo !

Vanaf het tweede kwart werd er zoals steeds regelmatig gewisseld om iedereen voldoende speeltijd te geven en onze meiden alsook de jongens van Oosthoven streden voor elke morzel grond, maar steeds op een sportieve wijze. Het spelbeeld was nu helemaal in evenwicht en Oosthoven scoorde verdiend tegen door een strak, schuin schot in de korte hoek en Hayley dan toch geklopt, 4-1. We pepten onze meiden op dat het zeker nog niet gedaan was want in de vorige twee confrontaties gaven we ook steeds een riante voorsprong uit handen, dus dit feit mochten we zeker niet uit het oog verliezen. Onze meiden hadden de boodschap begrepen en met wat geluk schoot Nienke de 5-1 ruststand op het scorebord toen een schot van richting veranderde en zo de Oosthovense keeper op het verkeerde been zette. Nogmaals, een geweldige eerste helft van onze heldinnen.

De tweede helft toonde meteen dat de schaapjes nog niet op het droge waren want Oosthoven zette meteen druk en onze meiden moesten even alle zeilen bijzetten. Ze streden voor wat ze waard waren om de voorsprong dit maal wel vast te houden. Maar toen Oosthoven een bal op de onderkant van de lat knalde kon de rebound wel binnengeschoten worden en werd het toch terug spannend, 5-2. Maar een ezel stoot zich liefst geen drie maal aan dezelfde steen en onze meiden begonnen terug feller te spelen en bikkelden als het een lieve lust was. Ze vochten als leeuwinnen en haalden zo met veel strijd het einde van het derde kwart met nog steeds de 5-2 voorsprong op het bord.

Oosthoven gaf zich zeker niet gewonnen maar we hadden geluk dat een keer het aluminium onze vriend was en ook enkele ballen scheerden rakeling langs de, voor ons goede kant, van de paal. Met nog steeds veel ijver hielden we stand en toen Sophie haar uitmuntende prestatie bekroonde met een al even uitmuntend doelpunt (strak schuin schot mooi in de hoek) was het zwaarbevochten pleit beslecht en stond er een mooie 6-2 overwinning voor onze meiden op het scorebord te flikkeren en konden we de zegeliederen, ditmaal nog op het veld, wederom over heel Meir laten galmen.

Elke speelsters kweet zich voortreffelijk van haar taak maar de oscar van vandaag gaat naar onze gehele verdediging die vandaag stuk voor stuk op hoog niveau acteerden (dikke chapeau voor doelvrouw Hayley en haar verdedigend viertal Hannah, Sophie, Lore en Jana). De verdedigers vallen misschien niet altijd zo op als de doelpuntenmakers maar zonder goede verdediging is er ook geen goed resultaat te halen. Ook een dikke merci voor ons supporterlegioen voor hun wekelijkse steun !!

De overwinning van vandaag betekende dan ook weer dat onze twee trainsters wederom hun befaamde overwinningsdansjes konden showen, hier zie je versie van T2 Liesbeth :

In de kantine was het ook wederom leuk vertoeven en o.a. onze Nederlandse vrienden(?) werden ook nog wat Belgische spreekwoorden bijgebracht, o.a. op 1 been winnen, met een ei in de broek zitten enz. Wat later gingen ook nog enkele supporters met pakken pickle chips huiswaarts maar wat daar de bedoeling van was hebben we nog steeds het raden naar….

De ploeg van vandaag : Hayley, Hannah, Sophie, Lore, Jana, Larissa, Moira, Kato, Fien, Kylie, Yasmin en Nienke.