U bekijkt het archief van 2015-2016Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: K. MERKSPLAS SK C - KFC MEER (speeldag 10 op 07-11-2015)

Eindstand: K. MERKSPLAS SK C 2 - 2 KFC MEER

Op deze warme november zaterdag  moest er gespeeld worden in en tegen Merksplas. De eerste wedstrijd in Meer was in een 4-8 nederlaag geëindigd , maar toen speelden de meisjes wel een zeer goede wedstrijd. Het vertrouwen zat er dus wel in. Om verschillende redenen waren er 4 speelsters niet bij. Hannah, Moira, Jana en Yasmin hadden zich afgemeld en hierdoor was de spoeling voor Petra en Liesbeth nogal dun. Met slechts 2 wisselspeelsters werd er afgereisd naar Merksplas. Als klap op de vuurpijl was ook de delegé er niet bij , deze was een weekje aan het ontstressen aan de belgische kust. Wie gedacht had dat door de afwezigheid van de delegé alles organisatorisch  in de soep zou lopen kwam bedrogen uit. Alles liep op rolletjes. Mede uiteraard door de reserve-delegé.

Om 12:00 uur precies werd het signaal gegeven voor de start van de wedstrijd en vanaf het begin was het een gelijk opgaande match. Het eerste kwart werd er stevig gespeeld. Aan beide kanten waren er geen grote kansen , en de ballen die op het Meerse doel kwamen werden vakkundig onschadelijk gemaakt door Hayley. Onze doelvrouwe had in de eerste wedstrijd tegen Merksplas al een dijk van een wedstrijd gespeeld en ook nu  was ze weer in topvorm . Met een paar prachtige reddingen liet ze zien wat ze in huis heeft. Ook in het 2e kwart was het krachtsverschil tussen de teams minimaal. De meisjes voetbalden goed , ondanks dat sommige  op een andere positie speelden dat ze normaal gewend waren . Door de afwezigheid van enkele speelsters kregen andere , zoals Mirte en Kylie , nu meer speeltijd . Beide wisten zich keurig staande te houden op het veld , en bikkelden dat het een lieve lust was. Knap gedaan. Bij het affluiten van de eerste helft stond er nog steeds 0-0 op het scorebord. Deze brilstand werd bejubeld door de meegereisde Meerse aanhang , maar het entourage van Merksplas was wat minder gelukkig. Onder licht gemopper van de trainer werd het speelveld verlaten door spelers en technische staf . Enkele Meerse mama’s dachten dat  ze niet meer terug zouden komen , wat een automatische overwinning voor de kfc Meer zou betekenen.

Bij de start van de 2e helft stonden beide teams echter gewoon weer op het veld en de leuke wedstrijd kreeg zijn vervolg. Waar het gevaar bij Merksplas kwam van de centrale verdediger , die slalommend over het veld opstoomde , daar kwam het van Meer van de uittrappen van Sophie. Deze zorgen vaak voor verwarring bij de tegenpartij. Bij één van deze uittrappen kreeg Kato de bal en plaatste de bal vanaf links keurig in de verre hoek. 0-1 . Lang kon er niet genoten worden van de voorsprong want bij een corner van Merksplas werd de bal met een mooie volley achter Hayley geschoten 1-1. Niet veel later ging een afstandsschot van Merksplas door de handen van Hayley , wat resulteerde in een 2-1 voorsprong voor de tegenstander. Onze meisjes gaven echter niet op. Typerend voor de vechtlust was een actie van Sophie waarbij ze zowat een spagaat moest maken om een aanval onschadelijk te maken. De meisjes drukten nog eens op het gaspedaal en bij één van de aanvallen liet Kato weer eens haar hielen zien aan haar tegenstander. Met een mooie actie scoorde ze weer , bijna een kopie van haar eerste doelpunt. Een zeer verdiende 2-2. Niet veel later werd er afgefloten en was de eindstand bepaald. Met een 2-2 uitslag  , tegen een sterke tegenstander , lieten onze meisjes nog maar eens zien dat ze goed kunnen sjotten. Ondanks de afwezigheid van enkele speelsters stond er een team op het veld waar we trots op kunnen zijn.

De 3 helft wat ditmaal vrij rustig. Reden hiervan was uiteraard de afwezigheid van de  delege. Gert ( papa Fien ) smeerde iedereen nog een lot aan voor de actie “Shit van Rit “, en daarna ging iedereen braaf naar huis.

De kanjers van vandaag waren : Hayley , Sophie , Tooske , Lore , Larissa , Nienke , Fien , Kato , Kylie en Mirte.