U bekijkt het archief van 2015-2016Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: VERBR. ARENDONK - KFC MEER (speeldag 7 op 11-10-2015)

Eindstand: VERBR. ARENDONK 3 - 0 KFC MEER

Bij de trip naar Verb. Arendonk moest de KFC het doen zonder de geschorste Ben Aerts.

De wedstrijd begon echter al in mineur voor de KFC. Na slechts 2 speelminuten werd Niels Aerts uitgesloten nadat hij een doorgebroken speler foutief afstopte (al dan niet buitenspelfase) en moest de KFC met 10 man verder. Dit zorgde ervoor dat de hele organisatie moest worden omgegooid. Enkele minuten later scoorde de thuisploeg al met een vrijschop ('6 1-0). Meer zocht nog steeds naar de juiste organisatie om de man-meer-situaties op te vangen en na een dikke tien minuten kon Arendonk de score al verdubbelen ('12 2-0).

Vanaf dan kon de KFC iets of wat meer organisatie op de mat brengen met af en toe mooi combinatievoetbal, maar zuivere kansen bleven uit. Arendonk zakte wat terug. De keren dat ze voor gevaar zorgden, stuitten ze op Sven Van Der Auwera of waren het de eigen aanvallers die de kansen niet benutten.

In de tweede helft zagen we zowat hetzelfde spelbeeld. Meer probeerde met een man minder toch wat te creëren, maar dit was niet simpel en tot echte grote kansen kwam men niet. Arendonk daarentegen kon de score nog fors opdrijven, maar de aanvallers mistten de kansen vakkundig. Een goed kwartier voor tijd viel doelman Sven Van Der Auwera nog uit met een blessure aan de knie bij een misstap en zo moest Marijn Van Gastel zich ook nog enkele minuten in het doel voor de harde thuisaanhang begeven. De wedstrijd sloopte zich zo naar het einde, en terwijl al heel wat toeschouwers richting huis paradeerden, maakte de thuisploeg in de slotfase nog een derde treffer ('90 3-0).

Een bijna volledige wedstrijd met een man minder spelen, was duidelijk geen makkelijke opgave! Volgende week, zaterdagavond, komt FC Zwaneven op bezoek! Supporters op post om 19u30!