U bekijkt het archief van 2015-2016Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: K. BRECHT SK - KFC MEER (speeldag 14 op 24-04-2016)

Wedstrijd : Brecht - KFC Meer

Datum / uur : 24 april 2016 @ 11:15 uur

Verslag

U17 laat driepunter aan kampioen

Na het herhaaldelijk verlies tegen Hoogstraten, Weelde en Vlimmeren trokken onze jongens voor hun eindeseizoenswedstrijd naar streekgenoot Brecht. Brecht stond met het maximum van de punten min twee (deze twee punten waren in Meer blijven liggen ) afgetekend op kop en kroonde zich vorige week al kampioen van de competitie. Sportief dat onze jongens zijn feliciteerden zij dan ook de jongens in blauw / geel met een doosje Hoogstratense chocolaatjes.

Dat het geen kwestie van omkoping was bleek in de loop van de wedstrijd op het veld… Na een eerder evenwichtig begin voerde de kampioen immers de druk op en drukte Meer weg op eigen speelhelft. Het was wachten tot de 11’ minuut vooraleer, na een mooie combinatie Rob / Cas, een eerste Meers gevaar kon worden opgetekend.

Na deze kans was het echter weerom Brecht dat de forcing voerde en in minuut 13’ bijna de score kon openen, deze bal ging nog net naast. Een minuut later was het wel raak en opende de kampioenenploeg de score in hun gala-wedstrijd : 1 – 0.

Na de openingsgoal herstelde het evenwicht zich echter en beide ploegen kwamen aan voetballen toe. Zo kon in minuut 16’ nog een schot van een Brechtse voet door Pim worden weggewerkt en belandde de bal net iets te hoog over doel na een mooie 1-2-3 aanval van onze jongens uit Meer.

In minuut 26’ mocht Jef aan de bak nadat de scheidsrechter een terechte overtreding had gefloten in het voordeel van de KFC. Jef bracht de bal vanuit vrijtrap mooi voor en Cas wist de bal mooi binnen het kader te werken met het hoofd : 1 – 1.

Lang konden onze jongens niet op hun lauweren rusten aangezien de thuisploeg vast besloten was ook deze laatste wedstrijd naar hun hand te zetten. Eerst was het nog aan Cas om met een mooi schot richting doel nog enig gevaar op te tekenen voor geel / zwart, een paar minuten later echter kon Brecht vanop rechts doorbreken en de bal voor doel brengen. De bal werd mooi in één keer op de slof genomen en de kampioen deed wat het moest doen : 2 – 1.

Twee minuten voor de rust was Brecht weer aan het doel van onze jongens en moest Pim zich in eerste instantie wederom reppen om een bal te keren, de bal werd in de rebound echter toch binnengewerkt waardoor de ruststand op 3 – 1 werd gebracht.

De tweede helft was er voor beide partijen blijkbaar een verplicht nummertje. Een aantal kansen konden nog worden opgetekend maar zowel de thuisploeg als de bezoekers leken te berusten in de stand. In de 47’ minuut dikte Brecht de stand nog aan tot 4 – 1 wat uiteindelijk ook de eindstand bleek te zijn.

Voor de aandachtige lezer toch nog even een vraagje, om 12:25 uur werd onze aandacht getrokken door het geraas van de Thalys op de achtergrond, blijkbaar was deze op weg van Amsterdam naar Antwerpen. Diegene die het Thalys nummer (d.i. nummer van de trein) kan doorgeven trakteer ik op de familiedag op 5 jetons ().

Na 2x 40’ minuten spelen werd weerom een einde gemaakt aan dit voetbalseizoen, een seizoen waarin sportieve hoogtepunten zich lieten volgen door een mindere periode, een seizoen waarin we kou hebben geleden en het soms warm hebben gehad maar, een seizoen waarin we vooral veel plezier hebben gemaakt en vriendschap hebben gekend.

Aan alle grote jongens, of moet ik mannen zeggen binnenkort, het ga jullie goed bij de U21 and beyond, voor alle blijvers, het was dit seizoen al aangenaam, het wordt volgend seizoen zeker zo goed !