U bekijkt het archief van 2015-2016Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC MEER - WEELDE A (speeldag 12 op 10-04-2016)

Datum / uur : 10 april 2016 @ 09:30 uur

Verslag

KFC grijpt naast 2e driepunter op rij

Na de toch wel heel koude douche van vorige week op de velden van derdeklasser Hoogstraten moesten onze jongens proberen vandaag de meubelen te redden in hun thuiswedstrijd tegen KSK Weelde A. Al voor de derde keer dit seizoen stond geel / zwart - blauw / wit op het programma en van de vorige confrontaties wisten we dat het een harde noot om kraken zou zijn.

Het lentezonnetje scheen aardig boven de velden aan de John Lijsenstraat en het moet gezegd, hetgeen onze jongens bij aanvang van de wedstrijd ten toon spreidden mocht best gezien worden. Al vanaf minuut 1’ wist het duo Cas / Rob voor het nodige gevaar te zorgen. Het was bovendien Cas die in de daaropvolgende minuten meermaals mooie kansen bijeen voetbalde.

Ook Jef wist in minuut 10’ centraal door te breken doch zijn schot was te zwak om de Weelderse doelman echt te bedreigen.

In minuut 12’ wist Weelde een eerste corner te versieren. Deze hoekschop werd mooi op het hoofd aangenomen maar was niet echt een bedreiging voor Lars.

Cas bleef het de bezoekende verdediging knap lastig maken en in de 16’ minuut was een goed geplande tussenkomst van de doelman nodig om hem van de, op dat moment misschien wel verdiende, 1 – 0 te houden.

Weerom Cas kon de bal vanop L in minuut 19’ voorbrengen in de voeten van Seb wiens schot via de vingertoppen van de tegendoelman in hoekschap belandde.

Na de eerst break mocht Thijs terug het gras onder zijn voeten voelen na een aantal weken out te zijn geweest wegens blessure.

De druk van Meer bleef aanhouden maar onze jongens wisten de gecreëerde kansen niet verzilveren.

Dat het van tijd tot tijd toch oppassen was werd in de 25’ minuut duidelijk toen een slecht teruggespeelde bal in de voeten van de Weelderse aanval belandde, gelukkig voor de KFC ging de bal net naast.

Meer voerde verder de forcing en de openingsgoal hing echt wel in de lucht. Net voor rusten kwamen de bezoekers nog één keer dichtbij toen een schot op doel door Lars in hoekschop moest worden gewerkt. Uit deze corner volgde best nog wel een gevaarlijke situatie voor het Meerse doel, een zucht van verluchting werd het uiteindelijk toen scheidsrechter de Bie de rust aankondigde.

Tijdens de rust diende niet veel gesleuteld aan de ploeg aangezien iedereen het gevoel had dat het een kwestie van tijd was…

Bij aanvang van de tweede helft zette Meer gewoon de lijn door en trok opnieuw in de aanval. In de 49’ minuut werd een mooie kans gecreëerd die bijna door Seb kon worden afgewerkt. Onze jongens stonden erbij en keken ernaar waaruit Weelde besloot om een scherpe counter op te zetten. Deze counter werd Meer echter fataal want de bezoekers konden de bal in doel werken : 0 – 1.

De reactie van Meer was er echter naar, direct trokken onze jongens terug naar het tegendoel, een schot van Seb spatte uit elkaar op de lat waarna Michiel in de rebound de bal op de keeper schoot die er verder niet veel problemen mee had.

In de 59’ minuut weer een gevaarlijke uitbraak van Weelde, doelman Lars kon de bal in eerste instantie nog in hoekschop werken. Echter, de perfect getrapte hoekschop werd nadien mooi binnengewerkt met het hoofd door een Weelderse tegenstander : 0 – 2.

Onze jongens waren vanaf toen volledig het noorden kwijt. Weelde zag en voelde dit en wisten dat de buit nog groter kon worden.

In de 66’ minuut tot tweemaal toe een uiterst gevaarlijke situatie voor het Meerse doel, 1x werd de paal geraakt en 1x moest Lars optreden, de 0 – 2 bleef tot nader order op het bord…

Twee minuten later was het dan toch prijs toen Weelde vanop rechts een aanval opzette, de bal kon voorbrengen en alzo de 0 – 3 eindcijfers optekende.

Na het schaamvolle 9 – 3 verlies op Hoogstraten vandaag een spijtige nederlaag tegen Weelde. Op deze manier lossen onze U17 de kop van de competitie.

Niet getreurd echter want volgende week staat weer een onwaarschijnlijk spannende wedstrijd geprogrammeer tegen Vlimmeren. Supporters, als vanouds, allen op post !