U bekijkt het archief van 2015-2016Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC ZWARTE LEEUW B - KFC MEER (speeldag 1 op 10-01-2016)

Eindstand: KFC ZWARTE LEEUW B 2 - 5 KFC MEER

Datum / uur : 10 januari 2016 @ 10:00 uur

Verslag

U17 KFC Meer boeken eerste zege van het nieuwe jaar

Zondag 10 januari werd na de winterstop, noem het gewoon stop, de winter hebben we nog niet gezien, de competitie terug op gang gefloten. Onze jongens trokken net als in de eerste seizoenshelft naar de heroïsche velden van KFC Zwarte Leeuw in Rijkevorsel. Op papier misschien wel de meest haalbare kandidaat aangezien de rest van het deelnemersveld in onze reeks zich als zeer sterk aandient.

Hetgeen de meegereisde supporters tijdens de eerste helft te zien kregen was echter buiten alle verwachtingen… Was het omdat het de eerste wedstrijd was na de winterstop of speelde het feestgedruis van daags voordien nog door de hoofden van een aantal spelers ? Het spel en vooral combinatievoetbal was ondermaats.

Het was echter niet enkel het ontbreken aan inspiratie bij onze jongens, de jongens van de Leeuwen kwamen immers frisser en sterker tevoorschijn dan we hadden kunnen vermoeden. Het was wachten tot minuut 29’ doen de bal, na verlies uit de Meerse voeten, bij Zwarte Leeuw terecht kwam die Hendrik op het verkeerde been wist te zetten en zo de score opende en de 1 – 0 op het bord bracht. Op dat moment een ‘Freeze’ koude douche voor iedereen die KFC Meer genegen is…

Onze jongens voelden dat er iets moest gebeuren en staken in minuut 37’ eigenlijk voor de allereerste keer de neus aan het Leeuwendoel toen een voorzet van Jef ei zo na door Pim in doel werd gewerkt, net naast dus bleef onze ‘0’ staan.

Tot overmaat van ramp slaagde Zwarte Leeuw erin met een mooie actie en dito afwerking net voor de rust de score te verdubbelen tot 2 – 0 waardoor spelers, technische staf en supporters van onze U17’s toch wel met een zuur gevoel de rust ingingen.

Dat er uit een ander vaatje moest getapt worden (en liefst niet meer uit dat van de ‘Freeze Party’) werd door trainer Johan duidelijk gemaakt tijdens de rust. Iedereen werd op zijn verantwoordelijkheden gewezen met de duidelijke opdracht het tij te doen keren.

Dat de woorden van onze trainer niet in dovemansoren ware gevallen bleek toen de wedstrijd opnieuw op gang werd gefloten. Onze jongens speelden plots veel hoger, trachten balbezit te behouden op de helft van de tegenstander en maakten snel duidelijk dat de wedstrijd anders ging verlopen dan in de eerste helft.

Om en bij de 46’ minuut dwongen onze jongens een corner af die de terugkeer van onze ploeg inluidde. De druk die uit deze eerste corner ontstond gaf onze jongens een aantal minuten nadien terug kans via een corner. De bal werd deze keer mooi voor doel geposteerd waar Seb de bal in doel kon werken : 2 – 1.

Het werden vanaf dan echte Meerse minuten. Offensief voetbal en wilskracht maakte dat in minuut 53’ de bal via Stef bij Rob verzeild geraakte die de keeper van de tegenpartij iets te ver uit zijn doel zag staan en de bal dan maar over de goallie binnenlobte : 2 – 2. De KFC was weer helemaal terug.

Dat onze jongens niet op hun lauweren mochten rusten bleek toch uit een zei het eerder zeldzame kans van de Leeuwen in minuut 58’ toen Hendrik toch moest tussenkomen om een tegendoelpunt te vermijden.

In minuut 64’ diende zich opnieuw een reuzekans aan voor onze jongens toen een verre inworp van Daan bij Jef terecht kwam, Jef drukte af richting doel en de keeper moest lossen. De meegekomen Rob tikte de bal vervolgens in doel doch het doelpunt werd terecht afgekeurd door scheidsrechter Odeyn wegens buitenspel.

Meer liet het niet aan hun hart komen en bleef zoeken naar de winning goal. In minuut 71’ speelde de verdediging van de tegenpartij met vuur door de bal met de arm te raken binnen de 16, een terechte penalty volgde die door Jef op een rustige manier in de L onderhoek werd binnengewerkt : 2 – 3.

De veer bleek op dat moment gebroken bij Zwarte Leeuw want het was één en al Meer dat het spel domineerde. Mooi was het doelpunt van Stef die de bal snoeihard kon binnenwerken nadat deze mooi strak werd voorgebracht door Roy vanop links : 2 – 4.

In de 76’ klaarde Jef de klus helemaal door solo voorbij de keeper te laveren en de bal simpel over de doellijn kon leggen : 2 – 5.

Finaal een oververdiende overwinning waaruit door onze jongens hopelijk toch de nodige lessen zullen getrokken worden. Frisheid van bij het begin van de partij had mogelijks de tegendoelpunten kunnen voorkomen. Het mooie collectief van de tweede helft met de wil ervoor te gaan na de rust hebben de situatie gelukkig nog doen keren, een welgemeende proficiat hiervoor.

Nu staan we voor een moeilijk drieluik waarbij eerst Minderhout thuis, dan Turnhout op verplaatsing en vervolgens Hoogstraten thuis dient bekampt te worden. In de heenronde hebben we echter bewezen dat we een drukke periode aankunnen en dus hopen we ook deze keer op de nodige vechtlust om ervoor te gaan. Supporters, allen op post !