U bekijkt het archief van 2015-2016Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KSK OOSTHOVEN B - KFC MEER (speeldag 25 op 19-03-2016)

Eindstand: KSK OOSTHOVEN B 2 - 6 KFC MEER

Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen Oosthoven op het programma. Een gelijkwaardige tegenstander waarvan we tot dusver 2 x van hadden verloren en één keer gewonnen.

Zaterdagmorgen kregen we eerst slecht nieuws te verwerken , de delege moest zich wegens ziekte afmelden. De gehele week werden de dafalgannekes als snoepjes geslikt , maar zelfs deze sterke eik was geveld door de griep. Een enorme aderlating voor het team. De voortekenen waren dus niet best.

Met mevrouw de delege aan het stuur werd de reis naar oud-Turnhout ingezet. Deze heeft , net als haar wederhelft, grote organisatorische kwaliteiten en ging zodoende als eerste rijder de weg op. Helaas bleek ook weer nu dat het navigatiesysteem van de zwarte Mercedes aan vervanging toe is. Ditmaal ging het allemaal goed , maar al dat omdraaien met de Meerse auto’s op Vlaanderens wegen is vragen om problemen.

De wedstrijd werd ingezet met enorm veel energie en inzet van onze meisjes. De tegenstander werd vanaf het eerste fluitsignaal opgejaagd en vastgezet. Ook werd er goed naar elkaar gespeeld en de combinaties verliepen vlot. Het was dan ook geen verrassing dat de 0-1 al vrij snel in de wedstrijd viel. Uiteraard was onze spits Nienke op de goede plaats , na een passje van Moira , en knalde de bal in de touwen. En daarna ging het allemaal heel snel. Moira scoorde via een strak schot in de korte hoek , Kato straft een foutje van de keeper af , na heel goed doorzetten vanaf links scoorde Kato haar 2e , en Larissa stond op de juiste plaats om haar doelpuntje weer mee te pikken. 0-5 dus , en het eerste kwart was nog niet eens afgelopen. Het leek wel een Meerse tornado die over de velden van Oosthoven blies. Er viel dit kwart nog wel een doelpunt , maar helaas in ons doel. Hayley had net daarvoor nog een wereldredding tentoongespreid maar uit de rebound scoorde Oosthoven de 1-5.

Het 2e kwart verliep moeizamer. Oosthoven wilde zich niet naar de slachtbank laten leiden en voetbalde met meer passie. Maar ook de Meerse meiden lieten zich niet onbetuigd en probeerden het goede voetbal van het 1e kwart te continueren . Kato scoorde nog in dit kwart en zo werd de eerste helft afgefloten met een 1-6 voorsprong. Ik kan als reserve-delege de meisjes hiervoor alleen maar een dikke pluim geven want het was echt goed voetbal wat ze lieten zien.

In de 2e helft was de kwaliteit van het voetbal een stukje minder . Het was allemaal wat minder fel en de jongens en meisje van Oosthoven zaten er nu bovenop. Dit resulteerde nog in een doelpunt voor de thuisclub. Verder was de 2e helft rommelig van aard. De bal vloog alle kanten op en van enig combinatievoetbal was weinig sprake meer. Bert Jacobs ( een oud-nederlandse voetbaltrainer) noemde dit voetbal , hotseknotsbegonia voetbal en deze benaming kwam goed tot zijn recht. Echter , we moeten nu ook weer niet te streng zijn want de 2-6 overwinning was dikverdiend en bij vlagen werd er fantastisch gevoetbald.

De verdediging stond als een huis , het middenveld liep zich een slag in de rondte en de aanval was zo scherp als een mes. Een algehele teamprestatie dus. Nogmaals hulde aan de meisjes.

Een klein zwart randje aan deze wedstrijd waren de ballen in het gezicht bij Hannah en Moira en de armblessure die Fien opliep toen ze omver werd gelopen. Maar bij het schrijven van dit verslag bleken de blessures gelukkig allemaal mee te vallen.

Een groot compliment aan de begeleiding van Oosthoven die een leuk sportief team hadden opgesteld. Ook waren ze zeer belangstellend hoe het met de blessures van onze speelsters was. De scheidsrechter van dienst was foutloos en zorgde er mede voor dat de wedstrijd onberispelijk verliep.

De ploeg van vandaag : Hayley, Sophie, Lore, Tooske, Moira , Nienke, Larissa, Fien, Kato, Kylie , Hannah en Yasmin.

En een speciale vermelding voor Jana , die als supporter haar teammaatjes kwam ondersteunen.