U bekijkt het archief van 2015-2016Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: KFC MEER - VOSSELAAR VV B (speeldag 21 op 20-02-2016)

Eindstand: KFC MEER 3 - 7 VOSSELAAR VV B

KFC Meer B – Vosselaar B : 3-7

Vandaag moesten we de jongens uit Vosselaar partij geven. Deze tegenstander is nieuw in de reeks maar van enkele andere tegenstanders hoorden we dat dit de sterkste ploeg uit onze reeks is. Onze tegenstander verscheen ook al erg vroeg op het appel (+/- 12.00u) wat betekende dat ze nog voor een gesloten deur stonden maar den delege was er als de kippen bij om dit probleem op te lossen.

Helaas kon Fien ons vandaag (en ook de komende weken) niet helpen wegens een pinkbreuk en we wensen haar bij deze een spoedig herstel toe. De andere 12 meiden waren gelukkig wel op post en naast de sterke tegenstander moesten ze vandaag ook de hevige wind trotseren die de eerste helft volledig in ons nadeel blies.

Onze meiden lieten het alvast niet aan hun hart komen en de laatkomers misten de openingsgoal toen Nienke zich op haar gekende wijze mooi doorzette en de bal beheerst naast de Vosselaarse goalie plaatste 1-0 net na de aftrap. De eerste minuten bleven we de toon zetten en zowel Nienke en Moira konden gevaarlijk uithalen maar helaas langs de verkeerde kant van de paal. Gaandeweg herstelden de blauwwitte jongens het evenwicht en namen daarna het spel ook resoluut in handen. Dit leidde dan ook tot de verdiende gelijkmaker door een schot van op hun rechterflank in de korte hoek, 1-1. Vosselaar ging op zijn elan door en het gezegde "een ezel stoot zich geen driemaal aan dezelfde steen" ging vandaag voor onze meiden niet op want hun centrale middenvelder plaatste drie maal na elkaar de bal perfect tussen onze verdediging naar zijn rechterflankspeler die Hayley driemaal op identieke wijze te grazen nam, en zo stond het plots 1-4 na het eerste kwart.

Het tweede kwart probeerden we de draad weer op te nemen en Nienke schoot na een mooie pas van Kato naast. Het was moeilijk tegen de wind in te boksen en het zat ons ook niet echt mee. Hayley liet een schot door haar handen glippen en Tooske scoorde ongelukkig in eigen doel nadat tussendoor Vosselaar nog eens doel trof, 1-7 met de rust….dit hadden we lang niet meer meegemaakt.

Wie dacht dat het de tweede helft een walk-over zou worden kwam bedrogen uit. De supporters die te laat waren voor aanvang van de wedstrijd misten nu ook het doelpunt van Kato (wegens niet tijdig uit de kantine) die een aarzeling in de bezoekende defensie kon afstraffen, 2-7. Onze meiden, nu met de wind mee, drukten door en vertoefden nu veel meer op de helft van Vosselaar dan omgekeerd. Ze kregen ook verschillende mogelijkheden maar de Vosselaarse verdediging hield stand. Toen den delege zijn goedheid nogmaals toonde door een bal van de U8 met de nodige technische onderlegdheid terug te bezorgen aan het naburige veldje miste hij de 3-7 die volgens ons supporterslegioen door Yasmin werd binnengetrapt.

In het vierde kwart bleven onze meisjes de toon voeren en o.a. Kato en Sophie probeerden het van afstand maar helaas misten hun pogingen de goede richting. Onze verdediging hield de hele tweede helft knap stand en moest tegen dit sterke Vosselaar zelfs geen doelpunt meer incasseren zodat we de tweede helft met 2-0 wonnen, knap van onze meiden en gevochten als leeuwinnen tegen dit sterke Vosselaar.

De wedstrijd eindigde alzo op een verdienstelijke 3-7 voor het super sympathieke en sportieve Vosselaar waar zowel de begeleiders, spelers als supporters veel respect toonden voor onze meiden, top ! Dit is wat een voetbalwedstrijdje moet zijn, twee ploegen die er vol voor gaan maar met het nodige respect voor elkaar.

Dit was zeker niet onze beste wedstrijd van het seizoen. De goede flow die we voor de winterstop te pakken hadden en toen we echt super speelden is er nu even niet maar dit is inherent aan het voetbal. Dit is ook zeker en vast te wijten aan de lange winterstop en het weinig trainen en spelen door de slechte weersomstandigheden. Dit zal er nog niet op beteren want volgende zaterdag zijn we weer vrij zodat we weer niet in ons ritme kunnen komen, maar we halen dan wel onze uitgestelde techniektraining in.

Na de wedstrijd werden er weer de nodige verhalen in de kantine verteld (o.a. gênante situaties tijdens de wafelverkoop van de chiro, de eroticabeurs en zo veel meer), de details zullen we u echter besparen. De meesten moesten ook tijdig weg wegens andere verplichtingen zodat uiteindelijk T2 Liesbeth er nog maar alleen overschoot. Zij settelde zich dan maar aan de toog bij enkele die-hards zodat ze nadien nog wat Fortuinafspraken kon maken met haar toyboys voor later op de avond. Hoe deze avond voor de rest verlopen is is voor haar een weet en voor ons een eeuwig blijvende vraag.

Tot de volgende.

De ploeg van vandaag : Hayley, Hannah, Sophie, Tooske, Jana, Lore, Moira, Kato, Larissa, Kylie, Yasmin en Nienke.