U bekijkt het archief van 2015-2016Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC MEERLE - KFC MEER (speeldag 18 op 30-01-2016)

Eindstand: KFC MEERLE 6 - 2 KFC MEER

U11 B : KFC Meerle – KFC Meer : 6-2

Vandaag de verplaatsing naar onze geburen uit Meerle. Altijd een leuk vooruitzicht ware het niet dat de weergoden toch wel serieus roet in het eten dreigde te gooien. Het water viel met bakken uit de hemel en we waren dan ook een groot stuk van de voormiddag bezig om te achterhalen of er al dan niet gespeeld ging worden. Waar vele wedstrijden (o.a. in Meer) niet doorgingen kregen we van de Meerlese verantwoordelijken toch een terugmelding dat hun terrein zeer goed bespeelbaar was en er dus kon gevoetbald worden. En het moet gezegd, het A-veld lag er spik en span bij en liet zeker toe om te voetballen. Onze trainers moesten wederom een moeilijke knoop doorhakken en ditmaal was het Yasmin die vandaag naast de selectie viel maar Yasmin gaf wederom blijk van een schitterende mentaliteit door in dit hondenweer onze meiden toch te komen aanmoedigen, chapeau!

De eerste wedstrijd tegen Meerle werd nipt met 5-4 verloren maar thuis haalden we onze gram door met 10-2 te zegevieren maar we waren er ons van bewust dat de thuisploeg dat liever niet meer zag gebeuren. De thuisploeg was vandaag maar juist met 8 spelers maar dit waren wel stuk voor stuk sterke spelers (en toch enkele anderen in vergelijking met de vorige wedstrijd) dus was het zaaks voor onze meiden om de wedstrijd vol overgave aan te vatten.

Dit deden onze meiden de eerste helft met verve en alhoewel we een sterke tegenstander voor de kiezen kregen konden we zeker onze voet plaatsen naast de groenwitte jongens. Regelmatig waren er hete standjes voor ons doel maar doelvrouw Hayley en de gehele ploeg wisten steeds het gevaar te keren met vaak gevaar voor eigen lijf en leden. We konden zeker ook geregeld tegenprikken en toen Kato een corner voor doel bracht stond Moira op de juiste plaats om de 0-1 binnen te schieten ! We waren nog maar net "uitgejuicht" of nummer twee hing al in de touwen toen Larissa met een mooie pas Nienke in stelling bracht en onze spits verdubbelde onze voorsprong, 0-2 na het eerste kwart.

In het tweede kwart voerde de thuisploeg de druk nog verder op maar we hielden redelijk eenvoudig stand of anders haalde Hayley de ballen uit haar doel met wat kunst en vliegwerk ! Een vurige thuissupporter riep luidkeels "het zit er in jongens, komaan" waarop hij gecounterd werd door de bezoekende delegé met de quote "ja, maar het komt er nog niet uit…." (weet wel dat deze supporter en delegé familie van elkaar zijn en elkaar wat aan het jennen waren).

Tussendoor zorgde de délégé voor het hoogtepunt van de wedstrijd door met veel flair met zijn paraplu een bal enig mooi uit de lucht te plukken, je moet het maar doen .

Voorlopig kreeg Meerle geen doelpunt gemaakt maar dan besloot de thuisref de thuisploeg maar een handje te helpen. Toen onze meiden de bal goed uitverdedigden werd er een flagrante handsbal gemaakt door een groenwitte jongen waardoor de bal voor de voeten van één van zijn medespelers viel en deze liet Hayley kansloos, 1-2 ondanks luid Meers protest en onze meiden voelden zich terecht bekocht ! 0-2 of 1-2 juist voor de rust is toch een wereld van verschil !

Ook T2 Liesbeth was nog meer misnoegd want bij het verlaten van het veld sprak ze de profetische woorden "ik ben nat tot op mijnen BH…" Toen den délégé al grappend vroeg dit even te mogen verifiëren werd hij wel meteen op een kordate "nee" getrakteerd, iedereen even terug met de voeten op de grond….

In de tweede helft wilde we verder borduren op het goede spel van de eerste helft maar om één of andere reden kregen onze meiden het niet meer opgebracht. Waar de ze de eerste helft werkten voor twee lieten ze nu de thuisploeg te veel vrijheid en ze konden het allemaal niet meer belopen. Zo werd meteen een aarzeling in onze defensie afgestraft en stond de 2-2 op het bord. Toen een ver schot ook in ons doel belandde en hun zeer sterke nummer 6 ook zijn verdiende doelpunt scoorde stonden we in een mum van tijd 4-2 in het krijt. Toen ook wat later de 5-2 viel was het kalf verdronken en gingen de kopjes naar beneden en konden we de hele tweede helft geen vuist meer maken. Sporadisch zorgden we nog voor gevaar maar echt gevaarlijk werden we niet meer want steeds zat er een Meerlese verdediger tussen. Toen in het vierde en laatste kwart een hoekschop nog werd binnengekopt stond de verdiende zege voor Meerle op het bord, 6-2 en maakten we na 5 (!) wedstrijden op rij zonder nederlaag (een unicum voor onze meisjes) nog eens kennis met de andere kant van de medaille en de meisjes waren dan ook oprecht ontgoocheld. We zullen deze nederlaag dan maar positief benaderen en weten dat er moeten blijven gewerkt en getraind worden om tot goede prestaties te komen en dat de overwinningen dus zeker niet op bestelling komen maar tot stand komen door hard te werken en alles te geven ! Maar we zijn oprecht fier op wat onze meiden dit seizoen laten zien !

Den derde helft werd ruimschoots gewonnen door KFC Meer. Terwijl heel de kantine was leeggelopen bleven er nog 3 die-hards over, de Gert (papa Fien), T1 Petra en den délége. De Gert wilde er nog ene op doen (net als T1 Petra) maar kwam toen tot de constatatie dat zijn portefeuille nog platter was dan plat en zo dronken we er dan maar ene "op de poef". Gelukkig is hij een vaste bezoeker van dit Meerlese etablissement en zal zijn schuld alsnog vandaag afgelost worden en kan hij ook op zoek naar de paraplu van den délége die helaas, net zoals de zege, in Meerle was achtergebleven….

De ploeg van vandaag : Hayley, Hannah, Sophie, Lore, Tooske, Jana, Fien, Larissa, Kato, Kylie, Moira en Nienke.